Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ηράκλειο: Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ για γονείς και παιδιά

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, στο Ηράκλειο

"Κοιτάζοντας Φανταστικά" με την Βίκη Χρηστάκη 
Ένα Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ για γονείς και παιδιά (από 9 έως 12 ετών) κάθε Κυριακή πρωί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 26 Μαρτίου 2017. 

Το εργαστήρι 'Κοιτάζοντας Φανταστικά' που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Ιωάννη προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το είδος του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας τα τέσσερα θεμελιώδη στάδια της δημιουργίας του (έρευνα, παραγωγή, κινηματογράφηση, μοντάζ). 

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ, θα αναπτύξουν την δική τους γλώσσα αφήγησης και θα συνεργαστούν για να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ για το προάστιο που μένουν. 

Η Βίκη Χρηστάκη μεγάλωσε στο Ηράκλειο και έπειτα πήρε μια βαλίτσα και ταξίδεψε, κουβαλώντας πάντα ένα τετράδιο, ένα μολύβι και μια κάμερα. Πήγε στην Μυτιλήνη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες, εκεί έγραψε μια ιστορία για το χιόνι και αποφάσισε ότι πρέπει να πάει στο βορρά, για να μετατρέψει την ιστορία αυτή σε ταινία. Μετακόμισε για λίγο στην Δανία, όπου σπούδασε Filmmaking σε ένα δάσος που ζούσαν μάγοι και γοργόνες και θαυματοποιοί. Έπειτα δούλεψε στην ιδιωτική τηλεόραση και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Στα διαλείμματα έγραφε σενάρια, δύο από αυτά βραβεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μετά ταξίδεψε πάλι, και αποφάσισε να μείνει στην πόλη κάτω από το νερό. Εκεί, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Arts & Culture του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και φοίτησε στην Ακαδημία Τεχνών Gerrit Rietveld. Όπου και αν ζει, φτιάχνει ιστορίες και καταγράφει εικόνες.

Πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου