Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Διάκριση Έλληνα μαθητή σε Διεθνή Διαγωνισμό για «μικρούς Οδυσσείς»

Το Βραβείο Κοινού για το σχέδιο “Α civlization that has developed a very high technological standard!!” απονεμήθηκε στον Μενέλαο Ράπτη, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II 2015-2016. Οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Euro Space Centre στο Βέλγιο.

Οι συμμετέχοντες αρχικά διαγωνίστηκαν σε εθνικό επίπεδο με κριτήριο την εργασία που υπέβαλλαν σε ένα από τα θέματα του διαγωνισμού. Έμπειροι κριτές αξιολόγησαν τις συμμετοχές βάση της επιστημονικής γνώσης, της πρακτικής εφαρμογής και της δημιουργικότητάς τους. 

Στον διαγωνισμό ο Μενέλαος Ράπτης, μαθητής της Πρώτης Γυμνασίου του Γυμνασίου Φιλύρου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, συμμετείχε στην κατηγορία “skywalkers” με θέμα την «Αστροβιολογία» και κατάφερε να διακριθεί σε εθνικό επίπεδο και κατόπιν να αποσπάσει το πρώτο βραβείο κοινού διεθνώς. 

Ο Μενέλαος με τη ζωγραφιά του απεικόνισε τον κόσμο του μέλλοντος όπως ο ίδιος τον φαντάζεται, βάσει του ταλέντου που διαθέτει στη ζωγραφική. 

Σημειώνεται ότι ο μαθητής έχει ιδιαίτερη κλίση στις θετικές επιστήμες, καθώς έχει διακριθεί με αριστεία σε διαγωνισμούς της Φυσικής και των Μαθηματικών. Όνειρό του είναι να γίνει αστροναύτης και έτσι εξηγεί τη συμβίωση εξωγήινων και ανθρώπων στο διάστημα, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο έργο του. 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου