Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η αντίδραση μιας δασκάλας που προκάλεσε το σπαρακτικό κλάμα μαθητή με αυτισμό, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα

Το video ενός μικρού αγοριού που δεν του επιτρέπεται να πει τις τελευταίες λέξεις σε παράσταση στο σχολείο για την Ημέρα των Ευχαριστιών, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και χιλιάδες σχόλια από τους χρήστες των social media, καθώς και ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόλυση της δασκάλας που του πήρε το μικρόφωνο την ώρα που ετοιμαζόταν να πει τα λόγια του. 


Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο στη Βιρτζίνια, με τον 6χρονο Caleb o οποίος έχει αυτισμό να βάζει τα κλάματα αφότου η δασκάλα του άρπαξε το μικρόφωνο, λίγο πριν προλάβει να πει τις δυο τελευταίες λέξεις της παράστασης «gobble, gobble» καθώς υποδυόταν τη γαλοπούλα. 



«Ο γιος μου είναι λίγο διαφορετικός, το ξέρω», έγραψε η μητέρα του μαθητή, Amanda Riddle, δημοσιεύοντας το βίντεο στο YouTube και σημειώνοντας ότι «η ασθένεια του, δεν τον εμποδίζει να είναι τόσο χαρούμενος, όπως και κάθε άλλο παιδί έξι ετών». 

Το video έκανε εκατομμύρια views ενώ δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της DeGeneres, ellennation, παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το αποτέλεσμα είναι τα σχόλια να είναι πάρα πολλά αλλά και να δημιουργηθεί το hashtag #TeamGobbleGobble , στο οποίο οι χρήστες μοιράζονται την απογοήτευση και την οργή τους για τη συμπεριφορά της δασκάλας, την απόλυση της οποία ζητούν πάρα πολλοί. 

Στην ιστοσελίδα της η Ellen De Generes σχολιάζει για το περιστατικό ότι το χειρότερο μέρος του video δεν είναι αυτό, αλλά το σημείο, στο οποίο γονείς ακούγονται να γελάνε την ώρα που η δασκάλα παίρνει το μικρόφωνο και το παιδί κλαίει σπαρακτικά. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου