Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Φοιτητής ετών...12 στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ

Ο Τζέρεμι Σούλερ, ένας 12χρονος από το Τέξας, είναι ο νεότερος φοιτητής στην ιστορία ης Άιβι Λίγκ, της ομάδας με τα οκτώ από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

Στα πανεπιστήμια αυτά συγκαταλέγονται το Κορνέλ, στο οποίο εισήχθη ο Τζέρεμι, αλλά και το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια, το Ντάρτμουθ, το Μπράουν, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και το Πρίνστον.

Οι γονείς του, με σπουδές στην αεροδιαστημική μηχανική, έδωσαν εξ αρχής μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευσή του. Σε ηλικία 15 μηνών ήξερε την αλφάβητο. Στα δύο του χρόνια, ο Τζέρεμι διάβαζε βιβλία στα Αγγλικά και τα Κορεάτικα, τημητρική γλώσσα της μητέρας του. Μέχρι να κλείσει τα έξι, μελετούσε άλγεβρα και είχε διαβάσει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο Τζέρεμι δεν έχει ξαναπάει στο σχολείο. Η μητέρα του ανέλαβε να τον διδάξει κατ οίκον, και λέει ότι ο Τζέρεμι είχε πάντα πρόβλημα στις συναναστροφές του με τα παιδιά της ηλικίας του. Αλλά έδειξε μεγάλη κοινωνικότητα όταν βρισκόταν με μεγαλύτερα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα, όπως τα μαθηματικά. Έτσι, οι γονείς του δεν φαίνεται να ανησυχούν για το πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι φοιτητές. Αποφάσισαν να μετακομίσουν κοντά στο πανεπιστήμιο, για να του παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον, και μια ομαλή παιδική ηλικία.

«Είναι ριψοκίνδυνο να βγάζουμε συμπεράσματα, αλλά κοιτάζοντας την πορεία του και εφόσον παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του, μια μέρα θα λύσει κάποιο πρόβλημα που δεν έχουμε καν αντιληφθεί ακόμα» δήλωσε ο πρύτανης του Κορνέλ, ενθουσιασμένος.

Όσο για τον ίδιο τον Τζέρεμι, λέει ότι τα μαθήματα του φαίνονται αρκετά εύκολα προς το παρόν. Ξέρει όμως ότι γρήγορα θα δυσκολεύσουν. Πιστεύει ότι θα κάνει φίλους εύκολα, εφόσον φυσικά τους αρέσουν τα μαθηματικά.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου