Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα επτά παιδιά που -ήδη- αλλάζουν τον κόσμο

Είναι σε ηλικίες που αυτό που θα έπρεπε να τα απασχολεί είναι τα μαθήματά τους, το αγόρι ή το κορίτσι που τους αρέσει και πώς θα καταφέρουν να πιάσουν όλα τα Pokemon.

Αντιθέτως, αυτά τα παιδιά ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που έχουν αλλάξει -με μικρό ή μεγάλο τρόπο- τον κόσμο.

Για παράδειγμα, η Mikaila Ulmer, σήμερα 11 χρονών, εδώ και ένα χρόνο έχει φτιάξει μια εταιρεία που πουλά αναψυκτικά με γλυκαντική ουσία το μέλι, τα οποία πωλούνται ήδη σε 14 Πολιτείες των ΗΠΑ και μέρος των εσόδων δίνεται σε ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία των μελισσών και του οικοσυστήματός τους.

Ο 15χρονος Χασάν Ζαφάρ και η 13χρονη αδελφή του Σιρίν δημιούργησαν ένα «σχολείο του δρόμου», όπου άστεγα παιδιά στο Καράτσι του Πακιστάν μπορούν να λάβουν μόρφωση, φαγητό, ακόμα και ρούχα.


Η Τζαζ Τζένινγκς γεννήθηκε αγόρι, ωστόσο διαγνώστηκε με δυσφορία του φύλου στην ηλικία των 3 ετών. Σήμερα, στα 15 της είναι μια από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων στις ΗΠΑ.

Για την 18χρονη κολυμβήτρια Γιούσρα Μαρντινί, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: έσωσε 20 πρόσφυγες που η βάρκα τους βυθίστηκε καθώς περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ομάδα των προσφύγων. Ο αγώνας της ξεπερνά κάθε περιγραφή.

Η 20χρονη Αν Μακοσίνσκι εφηύρε το 2013 ένα φακό ο οποίος παίρνει ενέργεια από τη θερμότητα του σώματος. Τώρα εφηύρε και ένα σύστημα τροφοδοσίας του υπολογιστή από το… φλιτζάνι του καφέ!

Η Κέιτ Σταλιάνο, 17 χρονών, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα παροχής φρέσκων λαχανικών σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή. Όλα άρχισαν όταν δώρισε ένα λάχανο 20 κιλών σε μια κουζίνα για αστέγους.

Ο Γουίντερ Βίνσεντ, που σήμερα είναι 11 χρονών, εδώ και δύο χρόνια, εκτός από το σερφ που είναι η αγαπημένη του ενασχόληση, έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα στο οποίο μαθητές προσφέρουν μέρος από το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να αγοραστούν φίλτρα νερού για περιοχές όπου δεν υπάρχει καθαρό νερό.

Πηγή: topontiki.gr via candianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου