Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Σοκ και οργή στη διεθνή κοινή γνώμη από τη φωτογραφία του μικρού Ομράν

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η φωτογραφία του μικρού Ομράν που απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία καλύτερα από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο.

Το πεντάχρονο αγοράκι, θύμα των βομβαρδισμών στο μαρτυρικό Χαλέπι κάθεται αιμόφυρτο σε κάθισμα ασθενοφόρου, με το κενό βλέμμα του να μαρτυρά όλη την τραγωδία του πολυαίμακτου πολέμου.


To παιδί εντοπίστηκε και διασώθηκε κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού του μετά από μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι συνέβη στην υπόλοιπη οικογένεια του μετά την αεροπορική επιδρομή. 

Τις τελευταίες εβδομάδες το Χαλέπι έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ και των ανταρτών, με εκατοντάδες άμαχους νεκρούς. 

Πηγή: Σκάι

Σχόλιο από τον Filios Stangos στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Facebook (η επισήμανση με bold είναι δική μας)
"Πρώτα βλέπεις τα σωματικά του τραύματα. Το αίμα που κυλά από το κεφάλι του, το ακουμπά, κοιτάζει το χεράκι του και το σκουπίζει μηχανικά στο κάθισμα του ασθενοφόρου. Σκέφτεσαι ότι σήμερα το πεντάχρονο αγόρι είναι άστεγο, μπορεί και ορφανό. Και μετά σε χτυπά η πραγματικότητα. Από τότε που γεννήθηκε στο Χαλέπι, αυτό το παιδί δεν έχει ζήσει τίποτ' άλλο από τον τρόμο των βομβαρδισμών και την αδικία του πολέμου. Πως μπορείς να είσαι πατέρας και να μη νιώσεις ενοχή..."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου