Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αγόρι εθίστηκε στο βιάγκρα στα 13 του χρόνια

Ένα 15χρονο αγόρι από τη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είχε εθιστεί στο βιάγκρα και ότι η εξάρτησή του από το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία κατέστρεψε την εφηβεία του.

Το αγόρι είπε ότι άρχισε να βλέπει πορνό σε ηλικία 12 ετών και ότι άρχισε τα χάπια έναν χρόνο αργότερα, όταν οι φίλοι του τον προειδοποίησαν πως θα ήταν «χάλια στο κρεβάτι» χωρίς αυτά όταν θα άρχιζε τις ερωτικές επαφές με τη φίλη του.

Πριν το καλοκαταλάβει έπαιρνε έως έξι χάπια το βράδυ όταν πήγαινε σε «εφηβικά σεξ πάρτι» και σύντομα εθίστηκε, με συνέπεια να αρχίσει να κλέβει χρήματα από τους γονείς του για να προμηθευτεί το μπλε χαπάκι αφού «το να μην το πάρω ήταν αδιανόητο».

Τον περασμένο Νοέμβριο συνειδητοποίησε ότι αδυνατούσε να έχει στύση δίχως βιάγκρα και έτσι ζήτησε βοήθεια από τους γονείς του, στους οποίους ομολόγησε τα πάντα.

«Αισθάνομαι ότι έχασα όλη την εφηβεία μου», δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Mirror.

«Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το βιάγκρα είναι για τους μεσήλικες, αλλά το παίρνουν και πάρα πολλοί έφηβοι, αφού δεν υπάρχουν περιορισμοί σ’ αυτό. Μακάρι να μην το είχα δοκιμάσει ποτέ».

Ο ψυχοθεραπευτής που έχει αναλάβει τον 15χρονο προειδοποιεί ότι ο νεαρός είναι ένας μόνο από τους πολλούς που παίρνουν το φάρμακο για «ψυχαγωγικούς σκοπούς» και οι οποίοι είναι επίσης «εθισμένοι στο διαδικτυακό πορνό και στο σεξ».

«Βλέπω ολοένα περισσότερους εφήβους εθισμένους στα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία», δήλωσε ο δρ Στηβ Πόουπ, από το Λάνκασιρ.

«Τα προμηθεύονται εύκολα και νομίζουν ότι είναι κάτι αθώο με το οποίο θα περάσουν απλώς καλά. Στην πραγματικότητα, όμως, η αρχική ορμή από τα χάπια σε συνδυασμό με το αίσθημα ότι είναι απρόσβλητοι από κάθε κακό, μπορούν εύκολα να τους οδηγήσουν στον ψυχολογικό εθισμό σ’ αυτά».

Ο 15χρονος είπε ότι ήθελε να γίνει σαν τους σταρ των πορνό που έβλεπε και έτσι άρχισε τα χάπια πριν από την πρώτη του σεξουαλική επαφή, προσθέτοντας ότι υπολογίζει πως ο ένας στους τρεις συνομηλίκους του επίσης παίρνουν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.

Ο νεαρός διαγνώσθηκε με παρορμητική σεξουαλική συμπεριφορά και υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα σε ψυχοθεραπεία, ενώ για το πρόβλημά του μίλησε δημοσίως (έπειτα από τη συναίνεση των γονέων του) για να προειδοποιήσει τους συνομήλικούς του για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου