Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Reveal: ένα health tracker που βοηθάει τα αυτιστικά παιδιά

Τα fitness tracker είναι υπέροχα, όμως οι εφαρμογές τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πιο σημαντικούς λόγους σε σχέση με τις κλασσικές λειτουργίες, όπως την μέτρηση των βημάτων κ.α. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που χρειάζονται βοήθεια,όπως τα άτομα με αυτισμό.

Αυτή την ιδέα σκέφτηκε και υλοποίησε η εταιρία Awake Labs, που ξεκίνησε πρόσφατα καμπάνια χορήγησης στο Indiegogo για το Reveal, ένα tracker που ο σκοπός του είναι να βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό.

Πως βοηθάει όμως το Reveal τα παιδιά; Το Reveal μετράει και καταγράφει την ανταπόκριση του σώματος του χρήστη στο άγχος και ενημερώνει για μια επικείμενη κρίση. Δηλαδή, ο tracker μπορεί να καταλάβει πότε ο χρήστης πρόκειται να πάθει κρίση συμπεριφοράς πριν ακόμα συμβεί, επιτρέποντας στον κηδεμόνα ή τον ίδιο τον χρήστη να σταματήσει την εξέλιξη της πριν ξεφύγει από τον έλεγχο. Ενώ που ο tracker μπορεί να προβλέψει μια κρίση, συμβάλλει επίσης στην ανεξαρτησία του χρήστη.

Ο tracker περιλαμβάνει αισθητήρα μέτρησης του καρδιακού σφυγμού, αισθητήρας μέτρησης των επιπέδων ιδρώτα στο δέρμα και αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος. Όλοι μαζί οι αισθητήρες μετατρέπουν τα δεδομένα τους σε snapshots, που δείχνουν όλες τις μετρήσεις σε σχέση με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή τη στιγμή, το Reveal βρίσκεται στο Indiegogo προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα, ενώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίζει περίπου 267 δολάρια.

Πηγή: digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου