Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Eξακολουθεί να συγκλονίζει την Ισπανία η αυτοκτονία 11χρονου που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο

Eξακολουθεί να συγκλονίζει την Ισπανία η υπόθεση της αυτοκτονίας ενός 11χρονου, ο οποίος έπεσε τον Οκτώβριο από το παράθυρο του διαμερίσματος της οικογένειας του στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα από το οποίο φαινόταν ότι είχε πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο. 

Η υπόθεση επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς ο δικαστής ετοιμάζεται να κλείσει την υπόθεση αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπήρξε περίπτωση σχολικού εκφοβισμού εναντίον του Ντιέγκο. 

Κι όμως εκείνος στο μήνυμα που άφησε στους γονείς του πριν πέσει από τον 5ο έγραφε: «δεν αντέχω να πάω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μην πάω». 

Στην επιστολή αυτή ευχαριστούσε τους γονείς του αλλά και τους παππούδες του γράφοντας: 

«Μπαμπά, μαμά, αυτά τα 11 χρόνια που ήμουν μαζί σας ήταν πολύ καλά και δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Ο μπαμπάς μου έμαθε να είμαι καλός άνθρωπος και κρατούσε την υπόσχεση του να παίζει πολύ μαζί μου. Η μαμά νοιαζόταν για μένα πολύ και με είχε πάει σε πολλά μέρη. Και οι δύο είστε εκπληκτικοί, είστε οι καλύτεροι γονείς του κόσμου…». 

Στη συνέχεια ευχόταν καλή τύχη και αναφερόταν με ανάλογα λόγια στον παππού του. Έγραφε ότι δεν ήθελε να πάει στο σχολείο αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μην πάει. Ευχόταν δε μια μέρα να είναι σε θέση να τον μισούν λιγότερο. 

Ζητούσε από τη μαμά του και τον μπαμπά του να μην χωρίσουν αλλά να είναι μαζί χαρούμενοι και ευτυχείς και τελείωνε ως εξής: Μου λείπετε. Ελπίζω μια μέρα να συναντηθούμε στον ουρανό. 

Η επιστολή ολοκληρωνόταν με τη φράση: «Λοιπόν, αντίο για πάντα, Ντιέγκο». 

Η Κάρμεν Γκονζάλες ζητά να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης. «Σε αυτό το σχολείο συμβαίνουν περίεργα πράγματα και πρέπει τουλάχιστον να διερευνηθούν», προσθέτει ο σύζυγός της Μανουέλ. Η διοίκηση του θρησκευτικού σχολείου, «η Παναγία των Αγγέλων», στην περιοχή Villaverde της Μαδρίτης αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για το περιστατικό. Όταν η σορός του 11χρονου βρισκόταν στο νεκροτομείο οι αρχές πήραν δείγμα για να διερευνήσουν την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης. «Κι όμως αυτά τα δείγματα δεν έχουν αναλυθεί ποτέ» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Robinson Guerrero. 

Ο πατέρας ζητά ακόμη από τον υπουργό Παιδεία και τον Συνήγορο του Πολίτη, να αναλάβουν δράση επί του θέματος. 

Η εφημερίδα «El Mundo» θυμάται και την περίπτωση της Μαρίας μιας μαθήτριας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2010. «Οι καθηγητές αφήνουν άλλα κορίτσια να με χτυπάνε, επειδή όπως λένε, αυτό θα με κάνει πιο δυνατή», έλεγε το κορίτσι που στη συνέχεια κατάπιε 14 χάπια και πέρασε δύο ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο διευθυντής του θρησκευτικού σχολείου είχε δηλώσει ότι η μαθήτρια είχε χειραγωγηθεί από τους γονείς της. Δεν υπήρξε κάποια καταδικαστική απόφαση. 

Για τον Ντιέγκο, ο επικεφαλής του κέντρου είπε ότι ήταν απολύτως φυσιολογικός. Παρά το γεγονός ότι από την αρχή είχε διαρρεύσει πως το παιδί ανέφερε το σχολείο στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, η επιστολή αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. 

Το έκαναν τώρα οι ίδιοι οι γονείς βλέποντας ότι η υπόθεση πάει να κλείσει. «Μισούσε το σχολείο, η πίεση ήταν εκεί. Τον τελευταίο καιρό έλεγε συνέχεια, «Μαμά, δεν θέλω να πάω στο σχολείο». Και του έλεγα, ναι αλλά είσαι πολύ καλός μαθητής. «Ναι, αλλά όχι, όχι, όχι», απαντούσε. Τον πήγα να μείνει με τον παππού του και στη συνέχεια χαλάρωσε. Πέρυσι είχε χάσει τη φωνή του για 4 μήνες. Η δικαιοσύνη έψαξε μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι και το υπόλοιπο παραμένει στον αέρα», λέει η μητέρα. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου