Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Παιδιά σχεδιάζουν τη Θεσσαλονίκη και αφήνουν όρθιο μόνο... τον Λευκό Πύργο

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης θυμίζει κάτι από Νίκαια: μια απέραντη αμμουδιά και άνθρωποι που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Πίσω από την παραλία παιδιά παίζουν στα πάρκα, μεγάλοι κάνουν πικ-νικ κάτω από τα δέντρα. Άλλοι πάλι -μικροί και μεγάλοι- διασκεδάζουν στο Λούνα Παρκ. Και κυρίως τα σπίτια είναι χαμηλά και αραιά χτισμένα...

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών είναι πάντα καλύτερος. Έτσι, παιδιά δημοτικού, που εγκατέστησαν την εφαρμογή "Change Thessaloniki" (για υπολογιστές, κινητά, tablets) σχεδίασαν τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, όπως την ονειρεύονται. "Πέταξαν" σχεδόν όλους τους δρόμους, τις πολυκατοικίες, τα σκουπίδια και τα αυτοκίνητα και στη θέση τους τοποθέτησαν γρασίδι, αμμουδιά, πισίνες, αγάλματα, ανθρώπους, ποδήλατα, ιπτάμενα αμάξια, σχεδιάσαν λίμνες ή ποτάμια, "έχτισαν" οικολογικά κτίρια και μονοκατοικίες.

"Μόνο τον Λευκό Πύργο δε μπορούν να πετάξουν", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός του λογισμικού, Δρ. Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κωνσταντίνα Χατζάρα, η οποία είναι διευθύντρια της ΜΚΟ Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης, που έχει ως σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων (i-nous.org).

Παιδιά άνω των τεσσάρων ετών, που επιθυμούν να δοκιμάσουν και εκείνα ν' "αλλάξουν" τη Θεσσαλονίκη ή να "διορθώσουν" τα προβλήματα μιας πόλης μέσα από την εφαρμογή "Νοιάζομαι", μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή", που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας (Mediterranean Cosmos 09.00-13.00 και 17.00-22.00), και στην οποία το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Τεχνολογίας "Νous", όπως και άλλοι φορείς, θα παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές εφαρμογές που δημιούργησε.

Πηγή: (ΑΜΠΕ) via news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου