Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγραμμα ποδοσφαίρου για παιδιά στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων

H Οργάνωση ΓΗ, μαζί με το UEFA Foundation For Children, υλοποιεί πρόγραμμα ποδοσφαίρου για παιδιά στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «με κοινή γλώσσα το ποδόσφαιρο η Οργάνωση ΓΗ βοηθά τα παιδιά να αποκαταστήσουν ψυχικά τραύματα του πολέμου, να αποκτήσουν ξανά το χαμόγελό τους και να εξοικειωθούν με την τοπική κοινωνία.»

Όπως σημειώνεται «σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, πρόσφυγες και Έλληνες προπονητές του ΑΟ Χαϊδαρίου, λειτουργούν από τον Μάιο ποδοσφαιρικές ακαδημίες για 85 παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών ενώ η ομάδα ενηλίκων Hope Scaramagas προπονείται τακτικά και δίνει φιλικούς αγώνες με τοπικές ομάδες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εν μέρει από το UEFA Foundation for Children και υλοποιείται σε συνεργασία με το Streetfootballworld.»

O Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Γη, Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε σχετικά ότι «με πολύ μεγάλη χαρά βλέπει κανείς πως το ποδόσφαιρο αποτελεί μια όαση κανονικότητας και παιχνιδιού για τα παιδιά που είναι αναγκασμένα να ζουν σε αυτό το πολύ σκληρό περιβάλλον. Ευχαριστώ τον ΑΟ Χαϊδαρίου και την UEFA για την συνεργασία και ελπίζω αυτό το παράδειγμα να το δούμε σύντομα και σε άλλες δομές φιλοξενίας».

Ο Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Χαιδαρίου, Σπύρος Λάμπρου τόνισε ότι «ο αθλητισμός έχει τεράστια επικοινωνιακή δύναμη και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, για αυτό όλοι εμείς που το αγαπάμε έχουμε τη δυνατότητα αλλά και το χρέος να χρησιμοποιούμε τη δύναμη αυτή για το καλό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των γενεών του μέλλοντος.»

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου