Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσα πράγματα μπορεί να μάθει κανείς στην κουζίνα!

Σκεφτήκατε ότι ένα απλό μαγείρεμα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και πολύ ωφέλιμο για εσάς και τα παιδιά σας; Αλήθεια, πόσα πράγματα μπορεί να μάθει κανείς με μισή ώρα στην κουζίνα;

- Εξάσκηση σε μαθηματικές έννοιες (Διαβάστε περισσότερες ιδέες εδώ)

- Εξάσκηση στη γεωγραφία (Δείτε μερικές ιδέες εδώ)

- Επαφή με έννοιες των φυσικών επιστημών πχ τήξη, πήξη, σημείο βρασμού, οξέα/άλατα, διαλυτότητα κτλ

- Το παιδί μαθαίνει να εργάζεται με τάξη και οργάνωση, ακολουθώντας τις οδηγίες που του δίνονται με τη σειρά.

- Οι συνταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξάσκηση στην ανάγνωση και στη γραφή (διαβάστε και γράψτε τις δικές σας συνταγές).

- Μέσα από το κόψιμο τροφίμων με τα χέρια ή με το μαχαίρι, το άνοιγμα συσκευασιών, την σωστή τοποθέτηση των υλικών, το ξεφλούδισμα κοκ το παιδί αναπτύσσει λεπτή κινητικότητα και οπτικοκινητικό συντονισμό.

- Μέσα από την επαφή τους με λαχανικά, φρούτα, μυρωδικά, κρέατα, ψάρια τα παιδιά αποκτούν βασικές γνώσεις, μαθαίνουν να αντιστοιχίζουν ένα προϊόν με την εικόνα του και την ονομασία του.

- Αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες και μαθαίνουν να ετοιμάζουν τα ίδια το φαγητό τους και να μην καταφεύγουν στην εύκολη λύση των junk food.

-Είναι ένας εύκολος τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να μάθουν να τους αποδέχονται και να τους σέβονται. Παράλληλα, μέσα από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός, τα παιδιά μαθαίνουν ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες και ότι μολονότι δεν είμαστε ίδιοι, είμαστε ίσοι.

- Ψάχνοντας συνταγές στο διαδίκτυο, μπορείτε να εξοικειωθείτε και με τις μηχανές αναζήτησης.

- Είναι ένας πολύ ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για να περάσετε ώρες μαζί με το παιδί σας.

Διαβάστε ακόμη τα άρθρα:

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου