Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Κινέζοι γονείς κατασκηνώνουν σε πανεπιστήμια για να είναι κοντά στα παιδιά τους!

Η έναρξη του πανεπιστημίου είναι μια άχαρη περίοδος για παιδιά και γονείς καθώς θα αναγκαστούν να χωρίσουν έστω και προσωρινά.

Ένα πανεπιστήμιο στην Κίνα πάντως, βρήκε τη λύση για να αντιμετωπίσει το άγχος του αποχωρισμού- επιτρέπει στους γονείς να διανυκτερεύουν σε σκηνές εντός της πανεπιστημιούπολης για μερικές ημέρες. Το πανεπιστήμιο Tianjin, στην βορειο-ανατολική Κίνα παρέχει στους γονείς πρόχειρα καταλύματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι εκείνοι σιγουρευτούν ότι τα... καμάρια τους, εγκατασταθούν χωρίς πρόβλημα. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εκατοντάδες αντίσκηνα -γνωστές και ως "σκηνές της αγάπης" γίνονται πόλος έλξης των τοπικών μίντια κάθε τέλη Αυγούστου. 

Οι γονείς, μπορούν φυσικά να κάνουν χρήση των χώρων όπου βρίσκονται οι ντουζιέρες και οι τουαλέτες ενώ οι πανεπιστημιακές αρχές τους προσφέρουν στρώματα, τρεχούμενο νερό, καφέ, καθαρές πετσέτες κ.α. 

"Είχα πολλές αποσκευές. Ο μπαμπάς μου ανησυχούσε πολύ. Ειλικρινά, δεν ήξερα πώς να τα καταφέρω με το τραίνο την πρώτη χρονιά", έγραψε ένας φοιτητής στο Weibo, ένα σάιτ των κινεζικών social media.

"Είναι υπέροχο να έχω τους γονείς μου για συντροφιά. Αλλά αισθάνομαι άσχημα που μένουν σε σκηνή", συμπλήρωσε ένας άλλος. 

Πάντως, το πανεπιστήμιο Tianjin, δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει υιοθετήσει αυτή την ενέργεια, αλλά και άλλα σε αρκετές επαρχίες της χώρας.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου