Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πιτσιρίκι δεμένο σε μία πέτρα ενώ οι γονείς του δουλεύουν

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters δείχνει ένα πιτσιρίκι μόλις 15 μηνών να μένει έως και εννέα ώρες δεμένο σε μία πέτρα κάτω από τον καυτό ήλιο στην πόλη Ahmedabad με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καλυμμένη στη σκόνη και ξυπόλυτη η Shivani μένει εκεί και περιμένει τους γονείς της να επιστρέψουν από την εργασία τους από την οποία εισπράττουν ως ημερομίσθιο 3 περίπου δολάρια. Η Sarta Kalara και ο σύζυγός της σκάβουν τρύπες για τα ηλεκτρικά καλώδια στην πόλη.

«Τη δένω για να μη βγει στο δρόμο. Ο μικρός μου γιος είναι μόλις τριάμισι ετών και είναι αδύνατον να την προσέχει», είπε στο Reuters η μητέρα ενώ κάλυπτε το πρόσωπό της με ένα σάρι. «Στο σημείο υπάρχει πολύ κίνηση, δεν έχω άλλη επιλογή. Το κάνω για τη δική της ασφάλεια».

Στην Ινδία υπάρχουν 40 εκατομμύρια εργάτες στον τομέα των κατασκευών - ένας εκ των οποίων είναι γυναίκες ενώ οι περισσότεροι είναι φτωχοί μετανάστες οι οποίοι μετακινούνται από μέρος σε μέρος. Σε όλη τη χώρα δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσει κανείς παιδιά τα οποία είναι βουτηγμένα στη λάσπη και την άμμο ενώ οι γονείς τους λείπουν για την εργασία τους.

Πηγή: Reuters via HuffingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου