Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Όλες οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Σε αλλαγές στα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για το σχολικό έτος 2016- 2017, τα δημοτικά όλης της χώρας θα υπάγονται σε έναν τύπο σχολείου, με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Θα γίνεται ενιαία παροχή κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων σε όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων της χώρας από 4/θέσια και πάνω, θα ενοποιηθούν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα, ύστερα από σχετική εισήγηση του , ενώ η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα γενικευτεί για όλες τις τάξεις στις 13:15.

Θα καταργηθούν δηλαδή τα δημοτικά σχολεία καθώς και εκείνα που μέχρι σήμερα υπάγονται στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, στον νέο τύπο δημοτικού σχολείου, η έναρξή θα γίνεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1324 τΒ 11-5-2016) ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.


Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου