Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παιδιά από τη Χάλκη… «Συλλέγουν Εμπειρίες»

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν τα παιδιά της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», το οποίο παρακολούθησαν φέτος χιλιάδες μαθητές σε περισσότερες από 100 βιβλιοθήκες της χώρας.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Πλατυκάμπου και με την υποστήριξη των εθελοντριών Π. Καραλαριώτου, Α. Μπλιάτσιου, Σ. Πρίντζιου και Ρ. Τσιάχα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας.

Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές της Χάλκης, μέσα από το παιχνίδι, ήρθαν σε επαφή με επιλεγμένα βιβλία τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή να γνωρίσουν διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης, ώστε να χτίσουν αναγνωστικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής και μετέπειτα ζωής τους.

Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το δίκτυο Βιβλιοθηκών Future Library και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Συλλέγω εμπειρίες» ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και στη Βιβλιοθήκη της Νίκαιας, η οποία προσφέρει την τεχνογνωσία ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του δήμου Κιλελέρ να έχουν την ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και εξοικείωση με το ποιοτικό παιδικό βιβλίο.

Πηγή: larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου