Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Braille tablet: Ένα Kindle για όσους έχουν πρόβλημα όρασης

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός Kindle για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ένα Braille Tablet, το οποίο θα μπορεί να είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα προσιτό σε τιμή σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα των ψηφιακών συσκευών Braille, εκτός από το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ ακριβές για να τις αποκτήσει κανείς είναι και το ότι μπορούν να δείξουν μόνο μία γραμμή πληροφορίας τη δεδομένη στιγμή, καθιστώντας πολύ δύσκολη και χρονοβόρα την ανάγνωση μεγάλων κειμένων και βιβλίων.

Οι Αμερικανοί ερευνητές χρησιμοποιούν μία νέα τεχνολογία, με την χρήση microfluid οθόνης, με μικρές φούσκες που γεμίζουν με υγρό ή αέριο και δημιουργούν τους χαρακτήρες Braille πάνω στην οθόνη. Το άμεσο όφελος αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το κόστος των Braille Tablets γίνεται πολύ πιο προσιτό, ενώ δεν παίζει ρόλο το ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για να γεμίζουν οι φούσκες ανάλογα με το χαρακτήρα που θα σχηματιστεί.

Με τη διάταξη αυτή σε ένα Braille Tablet δεν θα μπορεί να γίνει αναπαράσταση μόνο κειμένου, αλλά και άλλων στοιχείων, όπως εξισώσεων, μαθηματικών τύπων και άλλων πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου