Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρωτιά σε μαθητές της Τήνου για την ταινία "Στα χνάρια του σχολείου μας"

Το περασμένο Σάββατο, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Στον διαγωνισμό, τον οποίο οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν πολλά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, με τη μικρού μήκους ταινία «Στα χνάρια του σχολείου μας», απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τoυ, ισότιμα με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Βασικοί συντελεστές και πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής ήταν

- Οι δεκαεπτά μαθητές μας: Αλμπάν, Άλμπι, Άλντα, Ασημίνα, Γιάννα, Γιάννης, Έλιον, Κοσμάς, Κωνσταντίνος, Λέντι, Μαρία-Μαρκέλλα, Μαρίνα, Μαριξένη, Μάριος, Νικόλας, Νικολέττα και Ξενοφών.

- Οι κάτοικοι του Πύργου και παλιοί μαθητές του σχολείου μας.

- Οι εκπαιδευτικοί Δέσποινα Παπαδοπούλου, Στυλιανός Μπόρτας και Κωνσταντίνος Συκιώτης.

- Η εικαστικός Πάολα Παλαβίδη και ο σκηνοθέτης Ιωάννης Νικηφόρος.

- Η Ειρήνη Τσαβαλά, σχολική σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο συνέβαλε στην προετοιμασία και υλοποίηση της δράσης, μέσω του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του Σχολείου, “Είμαστε υπερήφανοι για τους μικρούς μαθητές μας που αγαπούν, σέβονται και τιμούν το σχολείο τους. Από την αρχή ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, την αγκάλιασαν, συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά, την ολοκλήρωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά τη διάρκεια της απονομής, ογνωστός συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: «Τα παιδιά που έγραψαν με τόσους ωραίους και διαφορετικούς τρόπους την ιστορία του σχολείου τους, είναι τα παιδιά που θα γράψουν το μέλλον της ιστορίας της χώρας μας. Κι αν κρίνω από τις συμμετοχές, θα είναι μια ιστορία έμπνευσης, αισιοδοξίας και ελπίδας. Μια ιστορία με καλό τέλος».

Η βραβευμένη ταινία θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στο ιστολόγιο του σχολείου (http://pirgostinoschool.tumblr.com), καθώς και στον ιστότοπο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (www.piop.gr(link is external)). Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr(link is external)) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias(link is external)).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου