Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ένας καλλιτέχνης βοηθά τους τυφλούς να «δουν» ιστορικά έργα τέχνης για πρώτη φορά στη ζωή τους

Η νεοσύστατη τεχνική της 3D εκτύπωσης έχει ήδη φέρει δραματικές αλλαγές στο χώρο της τεχνολογίας, της τέχνης, της ίδιας μας της καθημερινότητας. Και τώρα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τον, ίσως, πιο σημαντικό λόγο μέχρι σήμερα. Με λίγη βοήθεια από εμάς.


Ο Marc Dillon, ένας designer από το Ελσίνκι, δημιούργησε πρόσφατα το The Unseen Project, μέσω του οποίου θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνική της 3D εκτύπωσης για να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους να «δουν» για πρώτη φορά στη ζωή τους ιστορικά έργα τέχνης.

«Σκεφτείτε να μην ξέρατε πώς είναι το χαμόγελο της Μόνα Λίζα ή τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ. Φανταστείτε να ακούγατε τον κόσμο να μιλά για αυτά και να γνωρίζατε πως υπάρχουν, αλλά να μην μπορούσατε να ζήσετε την εμπειρία τους. Για τα εκατομμύρια κόσμου που είναι τυφλοί, αυτή είναι η πραγματικότητα», εξηγεί το βίντεο στην επίσημη σελίδα του The Unseen Project.

Ο Dillon και η ομάδα του χρησιμοποιούν 3D απεικόνιση και 3D εκτύπωση με βάση την άμμο για να αναδημιουργήσουν διάσημα έργα τέχνης σε τέτοια κλίμακα και ποιότητα που να μπορούν να εκτεθούν σε μουσεία. «Θα ήταν πραγματική επανάσταση αν καταφέρναμε να φέρουμε τους τυφλούς ανθρώπους στις γκαλερί τέχνης, τις οποίες μισούν επειδή δεν υπάρχει τίποτα εκεί για να ακουμπήσουν!», λέει ο Dillon.


Για να ολοκληρώσει το project, o Dillon χρειάζεται να συγκεντρώσει $30.000. Για αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια ζητώντας από τον κόσμο να συνεισφέρει ό,τι μπορεί ώστε το έργο του να γίνει πραγματικότητα και εκατομμύρια τυφλοί άνθρωποι να μπορέσουν να «νιώσουν» κομμάτια τέχνης που άλλαξαν τον κόσμο. Αν σας αρέσει η ιδέα, μπορείτε να επισκεφθείτε την καμπάνια του Unseen Art στο Indiegogo και να βοηθήσετε τον Dillon να την κάνει πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου