Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

O FDA εγκρίνει τη χρήση οπιοειδών παυσίπονων σε παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση δύο οπιοειδών παυσίπονων, του OxyContin και του επιθέματος Duragesic σε ασθενείς ηλικίας 11 έως 16 ετών, που δεν έχουν βρει επαρκή ανακούφιση από εναλλακτικές φαρμακευτικές λύσεις.

Το πρώτο, μακράς δράσης παυσίπονο OxyContin χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ από ενήλικες που πάσχουν από διαρκή πόνο.

Οι παιδίατροι θα μπορούν να συνταγογραφούν το φάρμακο μόνο για τα παιδιά που τους είναι ανεκτή μια ελάχιστη δόση 20 mg οξυκωδόνης, δηλαδή της δραστικής ουσίας του OxyContin.

Οι προειδοποιήσεις και προφυλάξεις για τους παιδιατρικούς ασθενείς είναι οι ίδιες με εκείνες για τους ενήλικες, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο FDA.

Η παρασκευάστρια φαρμακευτική εταιρεία του OxyContin, η Purdue Pharma LP, θα εκπονήσει μελέτες μετά την κυκλοφορία του, καθώς της ζητηθηκε από τον FDA να αξιολογήσει τη χρήση του φαρμάκου σε παιδιά.

Το δεύτερο οπιοούχο παυσίπονο, το επίθεμαDuragesic, το οποίο απελευθερώνει φαιντανύλη, είναι η άλλη επιλογή οπιοειδών μακράς δράσης για παιδιατρική διαχείριση του πόνου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική εκδοχή του OxyContin, η οποία εγκρίθηκε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, αποσύρθηκε λόγω της πιθανής κατάχρησης του.

Ρούλα Σκουρογιάννη
Πηγή: SofokleousGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου