Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Έρευνα: Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εφηβεία

Επιστήμονες έκαναν έρευνες και βρήκαν τους τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τους έφηβους όσον αφορά στον σεξ. Ποιοι είναι αυτοί; Τρεις διαφορετικές μελέτες έδειξαν πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εφηβεία είναι το περιβάλλον, η ηλικία του ερωτικού συντρόφου και η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Kentucky στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως αναφέρει το healthview έκαναν έρευνες σε 950 εφήβους από 17 διαφορετικά σχολεία σε Kentucky και Ohio. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν σε συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας (APHA), οι έφηβοι 14-16 ετών που κάνουν σεξ έχουν την τάση να πιστεύουν ότι και οι φίλοι τους κάνουν σεξ, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει. Υπερεκτιμούν δηλαδή πόσοι από τους φίλους τους έχουν όντως κάνει σεξ. Έτσι, οι ειδικοί συμπέρανα πως η σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από το τι πιστεύουν ότι κάνουν οι συνομήλικοί τους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Vermond έκαναν μελέτες σε 4.201 κορίτσια από 13 έως 17 ετών. Η έρευνα έδειξε πως τα νεαρά κορίτσια επηρεάζονται πάρα πολύ από την ηλικία του συντρόφου τους. Οι έφηβες που έχουν σχέση με αγόρια μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν και σεξ. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, τα κορίτσια που είχαν κάνει σεξ στα 11 ή τα 12 ήταν αυτά που είχαν σχέση με αγόρι πέντε ή και περισσότερα χρόνια μεγαλύτερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory στην Altanta της Georgia στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε 552 σεξουαλικά ενεργούς εφήβους. Τους έβαλαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια για το πόση υποστήριξη λαμβάνουν από την οικογένεια τους και πόσο ανοιχτά συζητούν με τους γονείς τους για το σεξ. Όπως έδειξε η έρευνα, οι συχνές συζητήσεις των παιδιών με τους γονείς για θέματα σεξουαλικής υγείας μπορεί να αποτρέψει τους εφήβους από επικίνδυνες συμπεριφορές. Οι έφηβοι που δήλωσαν ότι απολαμβάνουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους ήταν πιο πιθανό να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο σεξ κι έτσι αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από κάποιο νόσημα ή να έρθουν αντιμέτωποι με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Πηγή: patrasevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου