Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Εκπομπή: «Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας»

Περίπου ένας εκατομμύριο πολίτες σε αυτή χώρα έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Η αναπηρία είναι μία ζώσα κατάσταση πολύπλευρη και πολύπλοκη. Το άτομο που βιώνει την αναπηρία έχει να λύσει ζητήματα και να άρει εμπόδια σε καθημερινή βάση.
Η πραγματικότητα γι αυτούς/εμάς όμως είναι δύσκολη και πολλές φόρες σκληρή. Συνήθως όχι εξαιτίας της ιδίας της αναπηρίας αλλά της διαδρασης της με το πολιτικό/κοινωνικό περιβάλλον. Καταπατούνται και αμφισβητούνται βασικά τους δικαιώματα και η απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί ζητούμενο διαχρονικό. Μπορεί να αντιστραφεί αυτή η παγιωμένη πραγματικότητα; Είναι η κοινωνία ανεκτική με την διαφορετικότητα, την ανθρώπινη ποικιλομορφία;
Ποια είναι η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή και στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στον πολιτισμό;
Σε αυτά θα επικεντρωθεί η εκπομπή με τον τίτλο «Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας»
Μια εκπομπή για τα προβλήματα και κυρίως τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία.
Συντελεστές ο Πέτρος Κακολύρης και ο Αντώνης Ρέλλας.
Ο Πέτρος Κακολύρης είναι εκδότης. Είναι υπεύθυνος του τμήματος ΑμεΑ της Δύναμης Ζωής (και μέλος της Γραμματείας του τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ). Έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης». 
Ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης, ακτιβιστής με αναπηρία, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία: Μηδενική Ανοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου