Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Άδεια ανατροφής και για τους γονείς που υιοθετούν παιδί

Άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών μετά αποδοχών δικαιούνται και οι δικαστικοί που υιοθετούν παιδί, όπως λαμβάνουν και οι φυσικοί γονείς, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την υπ΄ αριθμ. 4088/2015 απόφαση του το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, για την περίπτωση δικαστικού λειτουργού, πως δικαιούται άδεια ανατροφής παιδιού 9 μηνών μετά αποδοχών όπως ακριβώς και οι φυσικοί γονείς. Μόνο που στην περίπτωση δεύτερης υιοθεσίας δικαιούται, όπως αναφέρει η επίμαχη απόφαση, πρόσθετη άδεια 6 και όχι 9 ακόμη μηνών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των φυσικών παιδιών.

Το ΣτΕ έδωσε το δικαίωμα και στους θετούς γονείς , δικαστικούς λειτουργούς. Ωστόσο τους διαφοροποιεί στην περίπτωση υιοθεσίας δεύτερου παιδιού καθώς το δικαστήριο επισημαίνει ότι η υιοθεσία από δικαστικό λειτουργό δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την περίπτωση της απόκτησης από φυσική μητέρα δικαστικό δύο γνήσιων παιδιών διαφορετικής ηλικίας, η οποία λαμβάνει άδεια ανατροφής συνολικής διάρκειας 18 μηνών . Και αυτό γιατί οι δύο κατηγορίες δικαστικών λειτουργών «τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».

Πηγή: News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου