Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Από Γενάρη η ενισχυτική διδασκαλία - αιτήσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου

Ως και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου οι γονείς μαθητών Γ’ Γυμνασίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να παρακολουθήσει το παιδί το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αναφέροντας ότι η έναρξη των μαθημάτων υπολογίζεται να ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου 2016, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα (ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα), που θα απασχολήσουν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειράς τους στον πίνακα αναπληρωτών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τους γονείς στον διευθυντή της σχολικής μονάδας του μαθητή. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:


- Για την Α’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.

- Για την Β’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

- Για την Γ’ Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.

«Παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, αλλά και όχι μόνον, θα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα και θα καλύπτουν τις τυχόν μαθησιακές τους αδυναμίες ώστε η κατάκτηση της γνώσης και η προαγωγή των δεξιοτήτων να αποτελέσει δώρο κοινό για όλους τους μαθητές της χώρας. Βάζουμε τέλος στο παράδειγμα του νεοφιλελεύθερου σχολείου που αμφισβήτησε τα τελευταία πέντε χρόνια το καθολικό δικαίωμα για μόρφωση, δίνοντας προνομιακή μόρφωση στους δήθεν άξιους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου