Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μαθητές της Νάξου κάνουν ταινία το σχολείο των ονείρων τους

Μια ταινία μικρού μήκους γεννημένη από τις ιδέες και τη φαντασία των μαθητών δημιούργησε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου, λαμβάνοντας μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας».

Η ταινία διακρίθηκε ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 9 Μαΐου.


Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, τα παιδιά, άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και εξέφρασαν ιδέες για το σχολείο των ονείρων τους.

Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. Όλα τα παραπάνω τα έκαναν σενάριο και με την αρωγή φορέων και παραγόντων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο project.

Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση.

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό etwinning το 2013.

Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία.

Οι μαθητές με τη βοήθεια του δασκάλου τους, Νίκου Βιντζηλαίου, έγραψαν ένα τραγούδι, έφτιαξαν ένα βίντεο κλιπ και ανάρτησαν το βίντεό τους στο YouTube.



Για την παραγωγή της ταινίας «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» συνεργάστηκαν:

Υπεύθυνος παραγωγής - Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου - Νίκος Βιντζηλαίος
Κάμερες - Μοντάζ - Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη
Μουσική: The Hunger, Epic Music
Πρωταγωνιστές οι μαθητές: Σαμάντα Άρα, Ανάργυρος Ζεύλης, Ευάγγελος Λαγογιάννης, Μαρία Ελένη Λιοφάγου, Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη, Νίκος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μαρία Κυριακή Σκάρκου και Αικατερίνη Χαμηλοθώρη.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου