Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η άλλη όψη των μαθητικών ταινιών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κριτικής αξιολόγησης των μαθητικών ταινιών που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης …μια ευκαιρία». 

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Στην φετινή διοργάνωση κατετέθησαν συνολικά 244 ταινίες μικρού μήκους.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε διακρίσεις στις ταινίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις κατηγορίες μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, πρωτότυπης μουσικής και εξώφυλλων dvd. Στην μυθοπλασία, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «Η Άλλη Όψη», το δεύτερο βραβείο στο δημοτικό σχολείο Βαρνάβα Αττικής για την ταινία «Χρονογραμμή» και το τρίτο βραβείο στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για την ταινία «Η επόμενη μέρα».

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι διακρίσεις περιελάμβαναν όλες τις παραπάνω κατηγορίες εκτός από αυτή του animation. Στην μυθοπλασία το πρώτο βραβείο πήγε στην ταινία «Κοίταξε με» του Γυμνάσιου Φιλιατών Θεσπρωτίας , το δεύτερο βραβείο ισοτίμως στις ταινίες «Ηρώ» του Εσπερινού Γυμνασίου - Λύκειου Κω και στις «Σκιές» του 5ου Γελ Καβάλας και το τρίτο βραβείο στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου με το φιλμ «Η πρώτη αγάπη». 

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου τιμήθηκε με ειδική μνεία για τη συστηματική και δυναμική συμμετοχή των μαθητών της.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα βραβεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δόθηκαν σε σχολεία από όλη την Ελλάδα, όπως την Κρήτη, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη , τη Σάμο, τη Σύμη όπως και στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο της Αθήνας και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Οι καλύτερες μαθητικές ταινίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Μάιο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα προβληθούν διαδικτυακά από την ΝΕΡΙΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nerit.gr και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην διεύθυνση www.edutv.gr.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου