Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τελευταίο 10ήμερο Ιουνίου εξετάσεις για πρότυπα - πειραματικά σχολεία

Ανακοινώθηκαν τελικά οι διαδικασίες εγγραφής στα πειραματικά ή πρότυπα σχολεία για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματά τους. Συγκεκριμένα:

- Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι γονείς που ενδιαφέρονται να μπουν τα παιδιά τους στη διαδικασία της κλήρωσης (για τα πειραματικά) ή να δώσουν εξετάσεις (για τα πέντε πρότυπα που επελέγησαν απο το υπουργείο Παιδείας).

- Οι κληρώσεις ή οι εξετάσεις εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) θα γίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η διοικούσα επιτροπή θα μελετήσει τις εισηγήσεις των υπευθύνων για τα προγράμματά τους και των συλλόγων διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση όταν καταλήξει στη διαδικασία.

Η ανακοίνωση έγινε από τη διοικούσα επιτροπή (ΔΕΠΠΣ) τα μέλη της οποίας διορίστηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας.

«Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα πειραματικά από τα πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου