Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Call of Duty: Γονείς απειλούνται με καταγγελία αν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν

Η συζήτηση γύρω από το εάν τα παιδιά πρέπει να παίζουν videogames, ποια θα είναι αυτά και πόσο συχνά, δεν είναι καινούρια. Πολλές φορές παρουσιάζονται βίαιες συμπεριφορές και εθισμός ο οποίος μπορεί να φτάσει στα άκρα.

Ένα παράδειγμα είναι πριν από 2 χρόνια όταν ένας 14χρονος σκότωσε τη μητέρα του επειδή του πήρε το Call of Duty λόγω του ότι έπαιζε πολύ και αυτό επηρέαζε την επίδοσή του στο σχολείο.

Στη Μ.Βρετανία διευθυντές δημοτικών σχολείων προειδοποιούν τους γονείς ότι αν αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν παιχνίδια όπως Call Of Duty και Grand Theft Auto, θα ειδοποιούν την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για αμέλεια.

To Nantwich Education Partnership, που αποτελείται από 15 δημοτικά σχολεία και 1 γυμνάσιο, έστειλε ένα γράμμα στους γονείς μετά τις αναφορές παιδιών ότι παίζουν ή παρακολουθούν τα παιχνίδια αυτά που είναι μόνο για ενήλικες.

Οι διευθυντές επισημαίνουν ότι τα παιχνίδια αυτά θα μπορούσαν να αυξήσουν την πρώιμη σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού αλλά και να το κάνουν πιο βίαιο.

Στην επιστολή προς τους γονείς μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Call Of Duty, Grand Theft Auto, Dogs Of War and other similar games are all inappropriate for children and they should not have access to them.

If your child is allowed to have inappropriate access to any game or associated product that is designated 18-plus we are advised to contact the police and children’s social care as it is neglectful».

Επιπλέον, οι γονείς προτρέπονται να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν λογαριασμούς σε social media όπως Facebook και WhatsApp, καθώς αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε πιθανή σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου