Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Και στους αναπληρωτές άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους

Άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους θα δικαιούνται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. 

Μέχρι στιγμής άδειες για το πιο πάνω λόγο δικαιούνταν μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όπως αναφέρονταν σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία… Όμοιες άδειες μπορεί να χορηγούνται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους χορηγούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ζ. ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (άρθρο 59 του Υ.Κ.). 

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και παρακαλεί τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να χορηγούν άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους και στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει θεσμοθέτησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. 

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο δικαίωμα λήψης των παραπάνω αδειών παρέχεται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Παρέχεται με την ίδια διαδικασία από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο, με αποδοχές για όλο το χρόνο, κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στο χρόνο αυτό, προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του. 

Καλόγηρος Βασίλειος
Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου