Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εφηβοι Μπόνι και Κλάιντ, επί δύο εβδομάδες

Αδοξο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ζευγαριού εφήβων, οι οποίοι προσπάθησαν να υποδυθούν ανεπιτυχώς τους Μπόνι και Κλάιντ προτού καταλήξουν στα χέρια της αστυνομίας της Φλόριντα. Επί δύο εβδομάδες, όμως, έζησαν περιπετειωδώς τον έρωτά τους διαπράττοντας πληθώρα αδικημάτων σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η δεκατριάχρονη Σεγιέν Φίλιπς και ο δεκαοκτάχρονος φίλος της Ντάλτον Χέιζ συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πάναμα Σίτι Μπιτς. Οι δύο έφηβοι αντιμετωπίζουν διώξεις για πληθώρα αδικημάτων όπως ληστεία, κλοπή και διάρρηξη, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Οι δύο νέοι ταξίδεψαν μέχρι τη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια προτού τελικά περικυκλωθούν από αστυνομικές δυνάμεις στη Φλόριντα ενώ κοιμούνταν αμέριμνοι σε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχαν κλέψει. Η αστυνομία της Πάναμα Σίτι Μπιτς τόνισε ότι οι δύο νέοι συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση και χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το ζευγάρι, σύμφωνα με την αστυνομία, τις εβδομάδες της ελευθερίας είχε κλέψει πάμπολλα οχήματα ενώ είχε διακινήσει και πλαστές επιταγές.

Και ενώ η αστυνομία κυνηγούσε τους «ανήλικους Μπόνι και Κλάιντ», οι γονείς ανησυχούσαν. Λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι γονείς του Χέιζ είχαν απευθύνει έκκληση στα δύο παιδιά να παραδοθούν στις Αρχές και να «αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους».

Η μητέρα του νεαρού, η Τάμι Μάρτιν, δήλωσε ότι οι δύο έφηβοι είχαν συνάψει σχέση επί περίπου ένα τρίμηνο πριν ανοίξουν τα φτερά τους για τη μεγάλη περιπέτεια, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τόσο ο γιος της όσο και η οικογένεια του πιστεύαν ότι το κορίτσι ήταν δεκαεννέα χρόνων. Ο έρως όμως χρόνια δεν κοιτά και όταν ο γιος της κατάλαβε ότι η σύντροφός του ήταν μόλις δεκατριών χρόνων την είχε ήδη ερωτευτεί και προφανώς του ήταν αδύνατον να διακόψει τη σχέση του μαζί της.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται υπόδικος για κάποια αδικήματα ο Χέιζ, αλλά είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα με την αστυνομία προτού το σκάσει με τη φιλενάδα του. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, διωκόταν για διάρρηξη και κλοπή.

«Τέλος καλό, όλα καλά», λέει και ο σερίφης του Κεντάκι Νόρμαν Τσάφινς, ο οποίος δήλωσε στο Associated Press ότι νιώθει ευχαριστημένος που όλα τελείωσαν χωρίς να παρουσιαστούν περισσότερα προβλήματα. «Πιστεύω ότι εγώ αλλά και η οικογένεια και άλλες υπηρεσίες δίωξης του εγκλήματος δεν είχαν καλό προαίσθημα για το πώς επρόκειτο να τελειώσει αυτή η περιπέτεια», δήλωσε ανασαίνοντας με ανακούφιση που όλα τελικά πήγαν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου