Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Video σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για παιδιά, διχάζει

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει πολλές μορφές έκφρασης, όταν αποδέκτες είναι τα παιδιά. Η παρακάτω ιδέα, ακόμη και εάν αποτύχει ως προς τον εκπαιδευτικό της στόχο, έχει καταφέρει σε λίγες μόλις ημέρες, να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Τις τελευταίες ημέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο κλιπ, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τα γυναικεία και ανδρικά γεννητικά όργανα. Η ιδέα προβλήθηκε από τη Σουηδική Δημόσια Τηλεόραση σε εκπομπή για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, και στόχο έχει να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του φύλου του κάθε παιδιού.

Το βίντεο επιθυμεί να ενημερώσει τα παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών, για τις διαφορές ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, και να τα βοηθήσει να κατανοήσουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. “Ελπίζουμε ότι το τραγούδι με τη βοήθεια του παιχνιδιού, θα συμβάλει στη μάθηση. Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος για να γνωρίσουν τα παιδιά το σώμα τους”, αναφέρει η υπεύθυνη της ιδέας, Kajsa Peters. 

Η αλήθεια είναι ότι, στη Σουηδία, μία χώρα που κατά τα άλλα χαρακτηρίζεται προοεδυτική, το κλιπ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αρκετοί γονείς οργίστηκαν καθώς θεωρούν ότι σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να γίνεται λόγος για τα σημεία αυτά ή διαφωνούν με την παρουσίαση.

"Αυτό είναι εκπαιδευτικό;", ρωτά ένας γονιός, ενώ άλλος αναφέρει ότι "πάντα αναρωτιόταν πόσα ναρκωτικά παίρνουν εκείνοι που ασχολούνται με την ψυχαγωγία των παιδιών".

Άλλοι πάλι θεώρησαν καλό το γεγονός ότι παρουσιάστηκε το σώμα χωρίς ντροπή και ενοχή. "Ωραίο τραγούδι για το πιο φυσικό πράγμα που υπάρχει", είπε μια μητέρα. "Αστείο τραγούδι και διασκεδαστικό βίντεο. Κρίμα που οι ενήλικες μετατρέπουν κάτι τόσο καλό και φυσικό σε κάτι ντροπιαστικό", ανέφερε άλλη.

Εμείς, “σνουπ” και “σνιπ” είναι όσα διακρίνουμε στα ελληνικά απ' όσα ακούγονται, ενώ το “σουρεαλιστικό” animation με όπλο τη μουσική, ακόμη και εάν διχάζει, έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αναγνωστών.

Πηγή: Pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου