Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κέικ cookies and cream

Ένα κέικ γεμιστό με μπισκότα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Γαστερατου
Υλικά
Για τη ζύμη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά μεγάλα, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
120 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. μπισκότα τύπου Oreo, θρυμματισμένα και μερικά ολόκληρα, για το γαρνίρισμα

Για την κρέμα
250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 50΄ - 60΄

Διαδικασία Ζύμη: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και έπειτα τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε λίγο ακόμη σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Κάνουμε το ίδιο με τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Προσοχή, δεν πρέπει να αλείψουμε με βούτυρο το ταψί γι’ αυτού του είδους τη ζύμη, γιατί δεν θα φουσκώσει σωστά. Εναλλακτικά, αντί για τη φόρμα με σούστα, μπορούμε να ψήσουμε το κέικ σε ένα τετράγωνο, παραλληλόγραμο (όπως στη φωτογραφία) ή στρογγυλό τσέρκι που τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Το αφήνουμε όπως είναι να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Κρέμα
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ξεφορμάρουμε το κέικ, στρώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου