Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Νεοζηλανδός μαθητής κερδίζει το δικαίωμα να έχει μακριά μαλλιά στο σχολείο του

Ένας 16χρονος μαθητής στη Νέα Ζηλανδία διεκδίκησε δικαστικά -και τελικά κατάφερε να κερδίσει- το δικαίωμα του να έχει μακριά μαλλιά στο σχολείο του. 

Ο Λούκαν Μπάτισον, άριστος και επιμελής μαθητής που δεν απασχόλησε ποτέ με την (κακή) συμπεριφορά του, προσέφυγε στο δικαστήριο εναντίον της διοίκησης του σχολείου του Αγίου Ιωάννη στο Ουέλινγκτον. Κι αυτό διότι ο κανονισμός στο συγκεκριμένο καθολικό σχολείο είναι ξεκάθαρος: οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μπούκλες να μην καλύπτουν τα μάτια τους, σε διαφορετική περίπτωση έρχεται η αποβολή δια χειρός του λυκειάρχη Πολ Μελόι.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος του μαθητή, Τζολ Μπέιτς,τόνισε ότι τα μαλλιά του πελάτη του είναι από τη φύση τους τόσο κατσαρά, που θα ήταν σχεδόν αντιαισθητικό αν τα έκοβε κοντά. Ο ίδιος ο Μπάτισον άλλωστε δεν είχε καμία αντίρρηση να τα έχει πιασμένα πίσω σε κότσο, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν σέβεται τους κανόνες του σχολείου.

Ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του μαθητή, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποβολή από το σχολείο. Μάλιστα ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου «να είναι πιο ξεκάθαρη όσον αφορά στους κανόνες που θέτει για την εξωτερική εμφάνιση των μαθητών του».

«Φυσικά, είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου προσπαθούν αυτή την ώρα να συνειδητοποιήσουν τον αντίκτυπο που ενδέχεται να έχει η απόφαση αυτή, τόσο για το δικό μας εκπαιδευτικό ίδρυμα, όσο και για άλλα σχολεία της χώρας», τόνισε δήλωσε ο λυκειάρχης μετά την απόφαση.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου