Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων και μαθητές σχολείων Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 12:00
Πρόγραμμα: «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Οι δρόμοι της γνώσης και των καινοτόμων ιδεών»
Έργο/ Δράση: «Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων και μαθητές σχολείων Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας»

Η ΑΜΚΕ - Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Ίδρυμα Ωνάση, σάς προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου για το θεσμό των θερινών σχολείων, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 12:00 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (Λ. Συγγρού 107).

Τα θερινά σχολεία λειτουργούν αυτό το καλοκαίρι για τρίτη συνεχή χρονιά, φιλοξενώντας στην Αθήνα μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από την Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία. Η δράση των θερινών σχολείων αποτελεί ουσιαστικά ένα εξερευνητικό ταξίδι στη γνώση, καθώς οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, προσκαλούνται να γνωρίσουν την Αθήνα και την Ελλάδα του σήμερα, την ελληνική ιστορία, τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό από την αρχαιότητα έως σήμερα, μέσα από σύγχρονες και ελκυστικές διδακτικές μεθόδους.

Η δράση: «Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων και μαθητές σχολείων Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας» υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Οι δρόμοι της γνώσης και των καινοτόμων ιδεών» από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση - ΑΜΚΕ, σε συνεργασία με το Κοινωφελές ίδρυμα Α.Σ. Ωνάσης και σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου