Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

1 στους 2 γονείς δεν παραδέχονται ότι το παιδί τους είναι παχύσαρκο

Περισσότεροι από τους μισούς γονείς αρνούνται να παραδεχτούν ότι το παιδί τους είναι παχύσαρκο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου κάλεσαν 579 γονείς υπέρβαρων παιδιών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το βάρος του παιδιού τους. Από την έρευνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 77% των γονέων ισχυρίστηκαν ότι το βάρος του υπέρβαρου παιδιού τους ήταν "φυσιολογικό".

Ανάμεσα σε αυτούς που δέχονταν το παιδί τους είχε πάρα πολύ σωματικό λίπος, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι έφταιγαν απλώς τα γονίδια ή πρόκειται για λίπος που θα πάρει σε ύψος μεγαλώνοντας. Επίσης μεταξύ των γονέων που αναγνώρισαν ότι τα παιδιά τους είχαν πολύ βάρος , μόνο το 41% αποδέχθηκε ότι η υγεία του παιδιού τους θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο στο μέλλον.

Επίσης προγενέστερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα στις ΗΠΑ , έδειξε ότι το ήμισυ των γονέων με ένα υπέρβαρο παιδί αρνούνται να δεχτούν το μέγεθος του παιδιού τους και πιστεύουν ότι το παιδί τους είναι πιο αδύνατο από ό, τι στην πραγματικότητα.

Οι γονείς είχαν την τάση να υποτιμούν το υπερβολικό βάρος του παιδιού τους ή να απορρίψει το πρόβλημα , παρά την ραγδαία αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας .

"Γνωρίζουμε ότι οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Όταν οι αντιλήψεις των γονέων διορθώνονται , αυτοί αρχίζουν να αναλάβουν δράση και να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν πιο δραστήρια και ίσως να απενεργοποιήσουν την τηλεόραση και να πάνε έξω να παίξουν" , ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλίσα Λάνταλ, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου