Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ιταλία: Ακροδεξιά οργάνωση εμπόδισε παιδιά Ρομά να πάνε σχολείο

Μια ακροδεξιά οργάνωση στην Ιταλία, η Casapound, και φοιτητές της ίδιας ιδεολογίας εμπόδισαν παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο τους στη βόρεια Ρώμη, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης. 

«Καταδικάζω έντονα τη μικροπρεπή κίνηση μιας μικρής ομάδας ακροδεξιών που εμπόδισε παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο», επεσήμανε ο Τσέζαρε Λομπρόζο, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την παιδεία σε ανακοίνωσή του.

Δεκάδες φοιτητές του ακροδεξιού κινήματος Blocco studentesco (Φοιτητικό Μπλοκ) ανακοίνωσαν ότι διαδήλωσαν σε ένα σχολείο που βρίσκεται κοντά σε έναν καταυλισμό Ρομά εναντίον, όπως αναφέρουν στον ιστότοπό τους, του γεγονότος ότι έγιναν στόχος ρίψης πετρών από τους Ρομά. 

«Σταματήστε τη βία των Ρομά, κάποιοι Ιταλοί δεν παραδίδονται», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι ακροδεξιοί διαδηλωτές, τους οποίος υποστήριζε η νεοφασιστική οργάνωση Casapound. 

Ο επικεφαλής του Φοιτητικού Μπλοκ, ο Φάμπιο ντι Μαρτίνο, όπως αναφέρει η Casapound στον ιστότοπό της, διέψευσε ότι ήθελαν να εμποδίσουν τα παιδιά να πάνε σχολείο, υπογραμμίζοντας ότι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε πολλές δεκάδες μέτρα από τον καταυλισμό των Ρομά. 

Πριν δύο εβδομάδες κάποιοι κάτοικοι μιας φτωχής συνοικίας στο ανατολικό τμήμα της Ρώμης επιτέθηκαν εναντίον ενός κέντρου υποδοχής μεταναστών.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου