Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

44 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Παραμυθιών»

Με την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου στις 21 Δεκεμβρίου, «Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, ξεκινά τις δραστηριότητές του για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έως και τα Θεοφάνεια (21 Δεκεμβρίου 2014 έως 6 Ιανουαρίου 2015).

Ένα δωδεκαήμερο γεμάτο με αφηγήσεις παραμυθιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, κουκλοθέατρο και καλανταρίσματα για μικρούς και για μεγάλους. 

Ευτράπελες ιστορίες από την ελληνική λαϊκή παράδοση με κωλοβελόνηδες που ξεπηδούν μέσα από αυγά, αφηγήσεις για νύχτες παραμυθιών και ονείρων, για χιονονιφάδες και τραγανές τηγανίτες, για φιλάνθρωπους πρίγκιπες και το αληθινό κοριτσάκι με τα σπίρτα, για ξωτικά και βασιλιάδες από την προφορική παράδοση όλου του κόσμου. 

Με αφηγηματικά ταξίδια στο φως και τις σκιές του δωδεκαημέρου, θα συναντήσουμε την κυρά του χρόνου και θα κεραστούμε λαϊκή σοφία, αναζητώντας το δικό μας άστρο των Χριστουγέννων. 

Στην κυπριακή διάλεκτο, άνθρωποι και άγγελοι βαδίζουν μέσα σε κυπριακούς θρύλους και παραδόσεις και συνομιλούν. 
(Ηλίας Γιαννικόπουλος, Εύη Γεροκώστα, Γιώργος Ευγενικός, Άννα Δενδρινού, Χριστίνα Δημοπούλου, Κάτια Καντούρη, Γεωργία Λαζάρου, Σοφήλια Τσορτέκη, Σκεύη Τσιάκα, Γιώργος Λάιος, Αγγελική Σταματακοπούλου, Άννα Σταματούκου, Αγγελος Γιαννόγλου) 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 44 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα και θα πραγματοποιείται από τις 10:30 έως και τις 20:00 το βράδυ. 

Η διοργάνωση είναι του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με την υποστήριξη του Κέντρου Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. 

Η γενική είσοδος ανά εκδήλωση είναι 6 ευρώ. Στην ημερήσια είσοδο παρέχεται έκπτωση 20%. 
Στα οικογενειακά εργαστήρια η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν. 


«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς
Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης. 
Τηλέφωνα Πληροφοριών: 6987117542, 2104313332 
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου