Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το 74% των γονέων παγκοσμίως θέλει τα παιδιά του να σπουδάσουν έξω

Σχεδόν τα 3/4 των γονέων ανά τον κόσμο, δηλαδή ποσοστό 74%, θα σκέφτονταν να στείλουν το παιδί τους στο εξωτερικό για σπουδές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η HSBC.

Η μελέτη με τίτλο «Η αξία της Εκπαίδευσης: Εφαλτήριο για την επιτυχία» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πανάκριβες, αλλά το επίπεδό τους πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μέσο συνολικό κόστος των προπτυχιακών σπουδών στις ΗΠΑ, ανά έτος, αγγίζει τα 36.000 δολάρια. Στην Αυστραλία, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ασιάτες φοιτητές, το κόστος ανέρχεται στα 42.000 δολάρια, καθιστώντας τα πανεπιστήμια της χώρας την ακριβότερη επιλογή.

Οι μισοί γονείς (51%) κατατάσσουν τις ΗΠΑ στις τρεις χώρες με το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν τη Βρετανία ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ανά έτος.

Η μελέτη, στην οποία ερωτήθηκαν περισσότεροι από 4.500 γονείς σε 15 χώρες, καταδεικνύει ότι οι γονείς αναγνωρίζουν την αξία της καλής εκπαίδευσης, αλλά αρκετοί από αυτούς είναι οικονομικά ανέτοιμοι να ανταποκριθούν.

Το 89% των γονέων από 15 χώρες δήλωσαν ότι θα ήθελαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο, αλλά περισσότεροι από τους μισούς (51%) εύχονται να είχαν αρχίσει να αποταμιεύουν νωρίτερα για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα αλληλο-αξιολογούν τα συστήματά τους υψηλά, κατατάσσοντας η μια την άλλη μεταξύ των κορυφαίων τριών για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν. Το 73% των Κινέζων γονέων θεωρούν ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Πάντως, φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο για τους Αμερικανούς γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε Πανεπιστήμιο στην Κίνα, αφού το σύνολο των δαπανών διαβίωσης και διδάκτρων στην Κίνα δεν ξεπερνά τα 11.000 δολάρια ετησίως.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου