Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

1ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η WRO Hellas ανακοίνωσε τον 1ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση «WeDo SCRATCHing» με την αιγίδα ΥπαιΘ

Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής “WeDo SCRATCHing” αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εμπλοκή των παιδιών σε δημιουργική επίλυση προβλήματος με σύγχρονη τεχνολογία. Δραστηριοποιούμε τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις της κοινωνίας - ένα μέλλον όπου η καινοτομία, η πρωτοτυπία και η ικανότητά του να συνεργαστεί με άλλους, θα αποτελέσουν καίριας σημασίας παραμέτρους.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WeDo SCRATCHing είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τη
δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις του διαγωνισμού.

Οι μαθητές όλης της χώρας καλούνται να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ομάδες των 2-5 μελών, μέσω του σχολείου τους.

Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη κατασκευή μοντέλο που να μοιάζει και να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού.

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ομάδες οι οποίες θα χτίσουν και θα κινήσουν μέρη της κατασκευής είτε με παροχή ρεύματος (μπαταρίες) είτε μέσω του υπολογιστή με αυτοματισμούς.

Ο διαγωνισμός είναι Πανελλήνιος και θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2015, σε χώρο (π.χ. γυμναστήριο μπάσκετ), όπου συγκεντρώνονται οι ομάδες με αρκετό χρόνο για να ετοιμάσουν την κατασκευή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό πολύ σύντομα...

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου