Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Υποτροφίες από το ΙΚΥ για διδακτορικό και έρευνα

Νέο πρόγραμμα υποτροφιών προωθεί το Ιδρυμα Κρατικών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τμήμα των μεταπτυχιακών τους σπουδών επιπέδου διδακτορικού, καθώς και σε ερευνητές, προκειμένου να διεξαγάγουν μεταδιδακτορική έρευνα σε Ιδρύματα των Δότριων Χωρών. Η χρονική διάρκεια της υποτροφίας είναι έως 18 μήνες.

Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να έχει γίνει δεκτός από ίδρυμα της Δότριας Χώρας (Νορβηγία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν. Η χρονική διάρκεια της υποτροφίας φτάνει τους 18 μήνες

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 600.000 ευρώ, με επιχορήγηση ανά υποψήφιο διδάκτορα/ερευνητή ύψους 5.000 ευρώ, το ελάχιστο, έως 30.000 ευρώ, το μέγιστο. Η σχετική επιχορήγηση θα καλύπτει μηνιαία τροφεία, δαπάνες διδάκτρων και έξοδα μετάβασης - επιστροφής.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με διαδικασία αξιολόγησης από το ΙΚΥ βάσει ειδικών κριτηρίων. Ενδεικτικά:

Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να έχει γίνει δεκτός από ίδρυμα της Δότριας Χώρας (Νορβηγία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν. Παράλληλα, ο υποψήφιος διδάκτωρ ή ερευνητής δεν πρέπει να έχει πραγματοποιήσει άλλες μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου διδακτορικού ή μεταδιδακτορική έρευνα. Επίσης, ο αιτών δεν πρέπει να έχει λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές ίδιου επιπέδου ή για αντίστοιχη μεταδιδακτορική έρευνα.

Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης είναι η συνάφεια του πτυχίου/μεταπτυχιακού/διδακτορικού διπλώματος με τα μαθήματα σχετικά με τον τομέα της διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει, επίσης, η βαθμoλογία, η γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και η γνώση κάποιας γλώσσας των Δότριων Χωρών.

Τα επιλέξιμα γνωστικά πεδία είναι: «Τεχνολογία - Διαχείριση Υδατικών Πόρων», «Τεχνολογία Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Χωροταξία - Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών», «Διαχείριση Περιβάλλοντος», «Θαλάσσια Οικολογία / Βιολογία - Υδροβιολογία», «Επιστήμη της Προστασίας και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων», «Υδατοκαλλιέργειες», «Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Θαλάσσια Τεχνολογία», «Εξόρυξη Υδρογονανθράκων», «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Θαλάσσιο Περιβάλλον - Παραγωγή Ενέργειας από Υδατοπτώσεις», «Επιστήμες Περιβάλλοντος».

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως οι ομάδες-στόχος, η διαδικασία υποβολής αίτησης και τα αναλυτικά κριτήρια αξιολόγησης, αναμένεται να δημοσιευθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Η επιλογή των υποτρόφων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου 2014.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν σχετική πληροφόρηση από τους ιστότοπους: www.mindev.gov.gr , http://eeagrants.org/ , www.eysped.gr ,www.iky.gr

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου