Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μάσκες από χάρτινα πιάτα

Ένας από τους πολλούς και τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να φτιάξετε παιδικές αποκριάτικες μάσκες. 

Τα χάρτινα πιάτα και πιατέλες μιας χρήσης, αλλά και τα αντίστοιχα πλαστικά(από λεπτό φελιζόλ), εξ΄αιτίας τηςκαμπυλότητας του σχήματός τους και της ευλυγισίας τους, είναι ιδανικά για να κατασκευάσετε μάσκες που θα "κάθονται" και θα "αγκαλιάζουν" το πρόσωπο με μεγαλύτερη ευκολία απ΄όσο οι φτιαγμένες από απλό χαρτόνι. 

Επιλέξτε όσο πιο βαθιά τέτοια πιάτα που θα τα χρησιμοποιήσετε είτε ολόκληρα είτε κόβοντας τα στη μέση, ανάλογα με τον τύπο της μάσκας που θέλετε να φτιάξετε.
Τόσο στις μισές όσο και στις για ολόκληρο το πρόσωπο τέτοιες, μάσκες μπορείτε να δώσετε όποιο τελικό σχήμα θέλετε.

Αφού δημιουργήσετε μεψαλίδι τα ανοίγματα για ταμάτια ή και για την μύτη ή το στόμα, βάψτε τις μάσκες με κάθε τύπου μπογιά, προσθέστεκολλώντας με κόλλα κομμάτια χαρτονιού για ναδημιουργήσετε π.χ αυτιά ζώων κλπ. ή διακοσμήστε τις μάσκες με οποιοδήποτε πρόσθετο χάρτινο ή υφασμάτινοστοιχείο, χάντρες, στρας κλπ. Με δυό μικρές τρύπες στην άκρη απ΄όπου θα περάσετε έναλαστιχάκι θα φτιάξετε το στερέωμα της μάσκας ή αν θέλετε να κρατιέται με το χέρι κολλήστεστην μια άκρη ένα ξυλαράκι ή ένα καλαμάκι που θα ντύσετε με οποιοδήποτε χαρτί ή ύφασμα. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκτός από μάσκες, μπορείτε με χάρτιναπιάτα να φτιάξετε αποκριάτικαδιακοσμητικά για το σπίτι δίνοντας πχ σε μεγάλες χάρτινεςπιατέλες μορφή κλόουν που θακρεμάσετε στον τοίχο ή να κατασκευάσετε και πολλά άλλααξεσουάρ αποκριατικών στολώνόπως μάσκες-καπέλα, τοπεριδέραιο μιας ...μικρής Κλεοπάτρας κλπ. 

Οι χάρτινες αποκριάτικες μάσκες, γενικά, είναι από τις πιο διασκεδαστικές, εύκολες καιοικονομικές κατασκευές αφού το μεγαλύτερο έξοδο είναι η ...φαντασία σας αν και οβασικότερος λόγος για να ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά με τέτοιου τύπου δημιουργίες δεν είναι τόσο το κόστος, αφού και στην αγορά θα βρείτε πλέον σε πάμφθηνες τιμές όποιου τύπου μάσκα θελήσετε, όσο η ενασχόληση των παιδιών, η εξοικείωσή τους με την όλη διαδικασία και το να περάσουν μερικές ώρες φτιάχνοντας χειροποίητα ένα μέρος από την στολή τους και να έχουν αργότερα να θυμούνται ...περασμένες χαμογελαστές Απόκριες.

Πηγή: soulouposeto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου