Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χαλαρώνει τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους ανήλικους χρήστες το facebook

Στα θολά νερά των εφήβων ψαρεύει πλέον το facebook, το οποίο - παρά τις προειδοποιήσεις οργανώσεων ότι εκθέτει παιδιά στον αδιάκριτο κόσμο του Διαδικτύου και των social media - ανακοίνωσε ότι «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για τους χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Πλέον, οι έφηβοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικους χρήστες του Facebook.

Στην ουσία, όπως προειδοποιεί το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες του facebook από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο (φωτογραφίες, βίντεο, ενημερώσεις κατάστασης κ.α.).

Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.

Oπως γνωστοποίησε το facebook, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά προκειμένου να ελεγχθούν τα προσωπικά δεδομένα που θα αποκαλύπτουν οι ανήλικοι χρήστες, λαμβάνονται δύο περιοριστικά μέτρα:

Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε «φίλους φίλων».

Δεύτερον, εάν ο ανήλικος χρήστης επιλέξει να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προφίλ του και να το κάνει «δημόσιο», το facebook με pop-up προειδοποιήσεις τον ενημερώνει ακριβώς για τον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω αλλαγή.

Αυτή τη στιγμή, το facebook, το οποίο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αριθμεί περίπου 1,2 δισ. μέλη.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου