Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η παραλία του Κ.Α.Α.Π. Βούλας ειδικά διαμορφωμένη και για ΑμεΑ

Η παραλία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (Κ.Α.Α.Π.Β.) έχει διαμορφωθεί, και διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να είναι προσπελάσιμη και ασφαλής από ΑμεΑ. Στο χώρο αυτό παρέχουν τις υπηρεσίες τους δύο φύλακες, δύο εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και δύο ναυαγοσώστες. Τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη θάλασσα χρησιμοποιώντας τσιμεντένιους διαδρόμους με αντιολισθητικές πλάκες και τρεις ξύλινες ράμπες.

Οι δυο από αυτές καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα και η τρίτη καταλήγει σε εξέδρα με ραμπόσκαλα που είναι επιπλέον εξοπλισμένη με ηλεκτροκίνητη καρέκλα που τους ανεβάζει και τους κατεβάζει στο νερό. 

Στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης και Αποκατάστασης, λειτουργεί εργοθεραπευτικό πρόγραμμα καντίνας στην παραλία. Παράλληλα το Κ.Α.Α.Π.Β. λειτουργεί εξειδικευμένο πρόγραμμα πρόγραμμα καλοκαιρινής κολύμβησης σε συνεργασία με τους εθελοντές της οργάνωσης S.C.I. (Service Civil International). 

Στους εξωτερικούς επισκέπτες παρέχονται όλες οι δυνατότητες χρήσης των εγκαταστάσεων. με τη διαφορά ότι την ευθύνη συνοδείας έχουν οι ίδιοι και όχι το Κ.Α.Α.Π.Β.
Πληροφορίες από jackie για την πρόσβαση.

Όσοι δεν έχετε κάρτα από πέρυσι, τα διακαιολογητικά είναι:
Φωτοαντίγραφο της απόφασης ΚΕΠΑ ή υγειονομικής επιτροπής.
Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας- του γονιού εαν πρόκεται για παιδί.
Μια μικρή φωτογραφία έγχρωμη.

Αυτά τα πάτε στην κα. Ράπτη καθεμερινές 10:00 - 14:00. Αφού τα καταθέσετε, μπορείτε να κάνετε μπάνιο μέχρι να βγει η κάρτα (7-10 μέρες...) λέγοντας στον φύλακα στην πύλη ότι τα έχετε καταθέσει και περιμένετε την κάρτα. 
Περισσότερες πληροφορίες στο specialkids.gr εδώ.

Πηγή: NOESI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου