Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

H Ελλάδα μέσα από τα μάτια του 10χρονου νικητή του Google4Doodle

Την σελίδα του google.gr θα κοσμεί επί 24 ώρες το doodle που ζωγράφισε για την Ελλάδα ο Αστέριος Ρέυνικ από το 2ο Δημοτικό σχολείο στο Λιτόχωρο. Η ζωγραφιά του 10χρονου μαθητή ξεχώρισε ανάμεσα σε 8.200 ζωγραφιές από ισάριθμα παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών από 2.334 σχολεία στην Ελλάδα στον διαγωνισμό Doodle4Google που διοργάνωσε η Google στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας» είπε ο ο δεκάχρονος Αστέριος.

Η μητέρα του Αστέριου, Μαρίνα Χαρωνιτάκη, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και στην Google που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι σημαντικά επίσης και τα βραβεία των υπολογιστών που δίνονται στο σχολείο, γιατί έτσι προσφέρεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να αποκτήσουν επαφή με το διαδίκτυο και να αναπτυχθεί ο τομέας της τεχνολογίας». 

Ο μικρός Αστέριος κέρδισε ένα Chromebook, μια ταμπλέτα της Wacom, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και φυσικά τα εισιτήρια του για να παρευρεθεί στη μεγάλη τελετή και να παραλάβει τα βραβεία του. Επιπλέον, το σχολείο του θα αποκτήσει 30 Chromebook με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου