Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέου εξαδύναμου παιδικού εμβολίου

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε τη Δευτέρα το νέο εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi, για βρέφη από έξι εβδομάδων έως 24 μηνών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Το νέο εμβόλιο παρέχει κύρια και ενισχυτική προστασία στα βρέφη από την διφθερίτιδα, τον τέτανο, τον κοκκύτη, την ηπατίτιδα Β, την πολιομυελίτιδα και διηθητικές λοιμώξεις που προκαλούνται από τον αιμόφιλο της γρίπης τύπου Β. 

Τα ενεργά συστατικά του εμβολίου ειναι: τοξοειδές της διφθερίτιδας, τοξοειδές του τετάνου, δύο ακυτταρικά του κοκκύτη (PTxd και FHA), αδρανείς τύπου 1, 2 και 3 του ιού της πολιομυελίτιδας, πολυσακχαρίδιο του αιμόφιλου της γρίπης τύπου Β, συζευγμένο πολυσακχαρίδιο πρωτεΐνης του τεράνου (PRP-T) και αντιγόνο επιφανείας της ηπατίτιδας Β (HBsAg).

Στα οφέλη του νέου εμβολίου συγκαταλέγονται η ικανότητα του να προστατεύει βρέφη από έξι έως 24 μηνών έναντι της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Β, της πολιομυελίτιδας και των διηθητικών λοιμώξεων που προκαλούνται από τον αιμόφιλο της γρίπης τύπου Β. 

Χορηγείται σε τρεις δόσεις με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ τους. 

Οι συνηθέστερες παρενέργειες του είναι: πόνος, οίδημα, αποσκλήρυνση και ερύθημα στο σημείο χορήγησης, εμετός, ευερεθιστότητα, υπνηλία, ανορεξία, πυρεξία, μη φυσιολογικό (παρατεταμένο) κλάμα και διάρροια. 

Το νέο εμβόλιο που θα διατεθεί από την Sanofi Pasteur, το τμήμα εμβολίων της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, θα κυκλοφορήσει στην Δυτική Ευρώπη υπό την εμπορική ονομασία Hexyon και στην Ανατολική Ευρώπη ως Hexacima.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου