Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Φεστιβάλ Παιδείας στο Δήμο Παύλου Μελά

Συνολικά 90 δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά δρώμενα και άλλες δημιουργίες, θα συνθέσουν το πολύχρωμο πάζλ του Φεστιβάλ Παιδείας, στο οποίο συμμετέχουν 50 σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά. Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου 2013.

Μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις σε χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (σχολεία, δημοτικά θέατρα, Μονή Λαζαριστών), οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπό τον καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, εκφράζουν τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους με τρόπο καλλιτεχνικό.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπου μαθητές θα παρουσιάζουν το δρώμενο: «Το πανηγύρι» με επαγγέλματα που χάνονται ή χάθηκαν, αναβίωση εθίμων, πανηγυριού, τραγούδια, χορό και μουσική.

Όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος της πόλης Διαμαντής Παπαδόπουλος: »Το σημαντικότερο είναι ακριβώς πως είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, και αυτό είναι που του δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία. Η αλληλεγγύη μια πολύτιμη αξία παραμελημένη τα τελευταία χρόνια επανέρχεται σήμερα αναγκαία όσο ποτέ. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σταθούμε κοντά ο ένας στον άλλον για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι όλοι μαζί. Να πιαστούμε από το χέρι και να απλώσουμε το χέρι. Να δούμε την αλληλεγγύη ως έναν τρόπο για να γίνει η ανάγκη μας δύναμη! Εύχομαι το φετινό φεστιβάλ να μας φέρει σε επαφή με ξεχασμένες ανθρώπινες αξίες που αποτελούν όμως απαραίτητα στοιχεία της επιβίωσης μας και εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία στη μεγάλη προσπάθεια όσων συμμετέχουν σ’ αυτό και το στηρίζουν».

Πηγή: localit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου