Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ποινική δίωξη για πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε υπαλλήλους νοσοκομείων

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για δύο κακουργήματα είναι υπάλληλοι δύο νοσοκομείων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας σε μαθητές.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και αφορά σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατʼ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας. 

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τουλάχιστον τρεις υπάλληλοι (λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.λπ.) των Νοσοκομείων κατήρτιζαν τα τελευταία έξι χρόνια πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας. 

Είχαν κοστολογήσει την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών από 300-900 ευρώ ανά πιστοποιητικό, και τα παρέδιδαν σε γονείς παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου εκείνοι να τα υποβάλουν εν συνεχεία στα σχολεία όπου φοιτούσαν τα παιδιά τους. 

Στόχος ήταν να ενταχθούν τα παιδιά τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου ,που προβλέπει ειδικό τρόπο προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών που αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται, όσον αφορά στην διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των αποδεκτών των φερόμενων ως πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου