Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και υπαίθρια διαβίωση στο δάσος»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»Α.Π.7/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2012 – 2013 θα υλοποιήσει τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και υπαίθρια διαβίωση στο δάσος»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου στο χώρο του Δασικού Χωριού Ερυμάνθου Ξάνθης. 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 68 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Διευθύνσεων του Πίνακα Αποδεκτών. Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί που κατά το τρέχον σχολικό έτος υλοποιούν ή υλοποίησαν με τους μαθητές τους πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πεδίο της δασικής οικολογίας. Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Στόχος του σεμιναρίου είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες σε δραστηριότητες πεδίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με αντικείμενο την οικολογία του δάσους καθώς και σε τεχνικές υπαίθριας διαβίωσης και ορεινής πεζοπορίας. 

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν στο πεδίο του Δασικού Χωριού Ερυμάνθου. Το πεδίο αυτό βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων μέσα σε πυκνά δάση Δασικής και Μαύρης Πεύκης, Οξιάς και Σημύδας . 
Διαβίωση: Στις εγκαταστάσεις του Δασικού Χωρίου (ξύλινα αυτόνομα οικήματα ) μπορούν να φιλοξενηθούν έως 50 άτομα. Στον υπαίθριο χώρο θα στηθούν σκηνές για 20 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ιματισμό και εξοπλισμό σύμφωνα με το σχετικό κατάλογο ατομικών υλικών που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βιστωνίδας. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η καλή φυσική κατάσταση καθώς οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε δυσπρόσιτες περιοχές. 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων τους έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου . Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων να στείλουν τους τελικούς πίνακες με διαβιβαστικό υπογεγραμμένο από το Διευθυντή Π.Ε.ή Δ.Ε. καθώς και τις αιτήσεις στο ΚΠΕ Βιστωνίδας έως την Δευτέρα 18 Μαρτίου. Η λίστα με τους εκπαιδευόμενους θα κοινοποιηθεί στις Δ/νσεις και στα σχολεία.

To ΚΠΕ Βιστωνίδας θα καλύψει τις δαπάνες: 
• διαμονής 
• διατροφής : Δύο πρωινών και ενός γεύματος ή δείπνου ανά ημέρα. 
• γραφικής ύλης και αναλώσιμων υλικών
• μετακίνησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών από το Δασικό Χωριό στα πεδία δραστηριοτήτων. 
Η δαπάνη μετακίνησης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών βαρύνει τους ίδιους.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου