Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θα οπλοφορούν οι δάσκαλοι και το προσωπικό των σχολείων στη Νότια Ντακότα

Η Νότια Ντακότα έγινε η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που επιτρέπει να φέρουν όπλα δάσκαλοι και το προσωπικό στα σχολεία. 
Οι υποστηρικτές του νόμου λένε ότι θα αποτρέψει ενδεχόμενο νέου μακελειού σαν αυτό που έγινε τον Δεκέμβριο σε σχολείο στο Κονέκτικατ με θύματα 26 ανθρώπους.
Το μέτρο αυτό θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη του προσωπικού των σχολείων. Αλλά για να φέρουν όπλα θα πρέπει αρχικά να περάσουν από εκπαίδευση, παρόμοια με αυτήν των δυνάμεων ασφαλείας στις ΗΠΑ. 
Ο νόμος ψηφίστηκε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ συζητείται έντονα το θέμα της οπλοκατοχής και των περιοριστικών όρων που θα πρέπει να επιβληθούν, μετά τη σφαγή σε ένα σχολείο της πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 γυναίκες. 
Η NRA, η πανίσχυρη ένωση υπέρ της οπλοκατοχής, ζητά να τοποθετηθούν ένοπλοι φρουροί στα σχολικά κτίρια, ένα μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές του Τέξας και του Οχάιο. 
Η Νότια Ντακότα είναι η πρώτη Πολιτεία που παίρνει μια τέτοια απόφαση. 
«Στις αγροτικές περιοχές η αστυνομία συχνά απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία. Στις ζώνες αυτές, τα σχολεία μπορεί να επιθυμούν να έχουν ένοπλους φρουρούς», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη. 
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου