Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσωπο: John Maucere

Τον John Maucere τον ξέρετε; Προφανώς ούτε ο συγγραφέας του άρθρου "The Guy Who Signed "America The Beautiful" At The Super Bowl Is Awesome" ("Ο τύπος που νοημάτισε το "America The Beautiful" στο Super Bowl είναι υπέροχος"), γιατί αν τον ήξερε δεν θα εγραφε ότι ο "τύπος" ήταν διερμηνέας, αλλά θα τον ονομάτιζε (τόσοι έγραψαν το όνομά του στα σχόλιά τους) και θα του αναγνώριζε το ρόλο του στη κοινότητα των Κωφών (Δείτε εδώ με πόσο διαφορετικό τρόπο παρουσιάζεται το ίδιο γεγονός).
Μέσα σε τόση παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, γιατί μας ενόχλησε όμως τόσο αυτή η...αφέλεια (άλλωστε και ο εκφωνητής, εάν δείτε το βίντεο, δεν αναφερεται καθόλου στο νοηματιστή). Ως εκπαιδευτικοί και γονείς έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους πρότυπα για τα παιδιά μας. Για παράδειγμα, φροντίζουμε να αναφερόμαστε σε γυναίκες επιστήμονες, πολιτικούς,  πρόσωπα που συνέβαλλαν στην ιστορία με θετικό τρόπο, προσπαθώντας να δείξουμε ότι ανεξάρτητα από το φύλο, μπορεί κάθε άτομο να πετύχει. Αντίστοιχα, η κοινότητα των Κωφών, έχει προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον τομέα τους (τέχνη, επιστήμες κλπ), τις οποίες όμως αγνοούμε, συνήθως, οι ακούοντες και δεν τις προβάλλουμε, ώστε να ενδυναμωθούν τα κωφά παιδιά.
Σήμερα λοιπόν, θα αναφερθούμε στον ..."τύπο"...  John Maucere.
O John Maucere, ένας έμπειρος ερμηνευτής διεθνούς εμβέλειας, αποφοίτησε από το California School for the Deaf, Riverside και φοίτησε Gallaudet, όπου ήταν μία από τις ηγετικές μορφές του κινήματος   "Πρόεδρος Τώρα" (DPN) το 1988  Η συμβολή του αναγνωρίστηκε στο  βιβλίο “The Week the World Heard About Gallaudet.” Το γεγονός  αυτό πυροδότησε το πάθος του, να εμπνεύσει τα κωφά άτομα  και να τα κάνει να πιστεύουν ότι οι κωφοί μπορούν να κάνουν τα πάντα.
Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του.
Παρακολουθήστε την εκπομπή του John Maucere Show
Επίσης, επισκεφτείτε το κανάλι του στο  youtube και δείτε εκπομπές, συνεντεύξεις και ποιήματα.


1 σχόλιο: